Leuke bezienswaardigheden in Luxemburg

Luxemburg, het is een prachtig land waar genoeg te beleven valt. Maar het maken van keuzes is hierin soms lastig. Je gaat jezelf vragen stellen zoals: wat willen we nou nog echt graag zien? Je wilt tenslotte niet thuiskomen en erachter komen dat jij een bijzondere bezienswaardigheid hebt gemist. Maar wat zijn nou eigenlijk die mooie en bijzondere bezienswaardigheden van Luxemburg? En wat moet jij nou echt bezoeken voordat je terug keert naar huis? Wij gaan het daar in dit artikelen uitgebreid over hebben.

Kasteel Vianden

Luxemburg kent vele mooie kastelen. Kasteel Vianden is hier één van! Dit kasteel ligt tegen de Duitse grens aan. Het bevindt zich op een heuvel waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de Our-vallei. Het is tussen de 11e en 14e eeuw gebouwd, een mooi stuk geschiedenis dus.

Müllerthal

Dit natuurgebied ligt tussen Echternach en rivier de Sûre in. Het is een wandelwegennetwerk van totaal 112 kilometer! Erg veel dus. Loop over vlonders, zandpaden, mos begroeide rotsen en waan je weg door Mûttertal. Er valt genoeg te zien en te doen. En wij kunnen jou één ding beloven, je zult niet verveelt raken.

Luxemburg stad

Nu je in het land Luxemburg bent, moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan de hoofdstad van het land, Luxemburg stad. In deze historische stad is genoeg te beleven. In deze stad zijn mooie bezienswaardigheden te zien. Denk hierbij aan: de Kathedraal, de kerken en het paleis.

Ardennen

Nee, de Ardennen zijn niet alleen in België te vinden want Luxemburg kan er ook wat van. Het is een schitterend natuurgebied met ruige kliffen, beboste plateaus en valleien. Je kunt hier zowel wandelen als fietsen. Dit natuurgebied heeft een beruchte geschiedenis, hier is aan het eind van de tweede wereldoorlog veel gevochten. En wanneer je het zat bent kan je de mooie steden Wiltz en Clervaux bezoeken.