four children standing on dirt during daytime

Leuke dingen om te bezoeken voor kinderen in Luxemburg

Het is soms nog een hele uitgaven, een dag plannen waarbij iedereen uit het gezin tevreden is. Kinderen en volwassenen hebben nou eenmaal andere wensen en eisen bij een dagje uit. Maar je wilt natuurlijk graag dat iedereen het naar zijn zin heeft en al helemaal op jullie vakantie in Luxemburg. Zijn jouw ideeën op? En weet je je even geen raad meer? Geen zorgen, wij hebben een aantal leuke bezienswaardigheden voor jou en je kinderen uitgezocht!

Luxemburg stad: het oude centrum

Het oude centrum, het is een prachtige plek om doorheen te lopen. Deze stad biedt veel leuks voor zowel kinderen als volwassenen. Er valt hier genoeg te zien! En de kronkelstraatjes bieden de ideale locatie voor het spelen van verstoppetje.

Natural History museum

Museums kunnen voor kinderen nogal saai klinken en dat is begrijpelijk. Natural History museum heeft hier een leuke en speelse oplossing voor bedacht. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld door middel van puzzelstukjes of tv-schermpjes de juiste dieren bij de natuurgebieden zoeken. Alles in dit museum wordt op een aantrekkelijke manier tentoongesteld, ook voor kinderen!

Luxemburg stad: stadwandeling, speciaal voor de kinderen

De gidsen van het tourism office in Luxemburg kwamen met een fantastisch idee. Een tour door de Luxemburg stad, speciaal voor families met kinderen. Ze vertellen het verhaal op een manier dat het interessant houdt voor kinderen. We weten natuurlijk allemaal dat kinderen zich geen lange tijd kunnen focussen.

Luxemburg stad: speeltuinen

Speeltuinen, het klinkt voor kinderen als muziek in de oren. En wij kunnen jij in ieder geval één ding beloven, ze zullen het geweldig vinden. Luxemburg stad kent vele leuke speeltuinen voor kinderen. Nee, niet een zandbak met een zielige glijbaan zoals we die gewend zijn. Maar piratenschepen, kastelen, vliegtuigen en ga zo maar door!

Luxemburg stad: treintje

Door het heuvelachtige gebied in Luxemburg kan een dagje wandelen met de kinderen best vermoeiend zijn. Daarom is de Pétrusse Express een superhandige optie. Het is een treintje dat door de prachtige stad van Luxemburg rijdt. En kinderen vinden dit hoe dan ook geweldig!