Reizen naar Luxemburg

Over het reizen naar Luxemburg

In dit kleine landje kan je groots genieten! Lekker wandelen in de Ardennen, langs de rotsformaties van Petit Suisse. Ga proeven van de wijnen langs de Moezel. Vind je het leuk om kleine, beminnelijke abdij-en burchtstadjes te bekijken misschien? Natuurlijk mag je een bezoekje aan Luxemburg Stad ook niet vergeten. Ga genieten van de mooie winkels of neem plaats op een leuk terras om heerlijk te genieten van het eten en drinken wat er heerlijk is. Luxemburg is beslist een land om een keer te bezoeken en alle prachtige bezienswaardigheden te bekijken.

De Ardennen van Luxemburg staat bol van culturele bezienswaardigheden. Er is onder andere een poppen en speelgoedmuseum, een plattelandsmuseum en het Victor Hugo Museum te vinden in Vianden. Het noorden heeft verschillende kastelen. Bezoek het kasteel van Bouscheid of Vianden eens! Werkelijk een prachtig kasteel om te bezichtigen.

Luxemburg is Unesco werelderfgoed

Luxemburg is beslist een topbestemming. Het ligt niet ver van ons Nederland, maar is toch best onbekend. Er is meer in Luxemburg dan alleen maar goedkope benzine en je bent er al in een paar uurtjes. Met de auto ben je er eigenlijk zo. Midden in de Ardennen gelegen in Luxemburg vind je het romantische plaatsje Bourscheid-Plage. Dit is een perfect beginpunt om van daaruit je wandelingen en uitstapjes te plannen. Er zijn ontzettend veel fiets en wandelroutes waar je je uren kan vermaken en als je dan moe bent van zo’n hele dag actief zijn, kan je er een heerlijk ambachtelijk biertje proeven in de bekende brouwerij in Diekirch.

Luxemburg Stad

Luxemburg Stad is één van de welvarendste steden van Europa. Vroeger stond deze stad bekend om het bankgeheim wat hier gold. In Luxemburg Stad is een prachtig stadspark en kan je veel architectuur en geschiedenis terugvinden. Vanwege de strategische ligging zijn er in deze stad diverse eeuwenoude verdedigingswerken te bezoeken.

Met de trein naar Luxemburg

Met de trein reizen naar Luxemburg is heel ontspannen. Het heerlijke aan reizen met de trein is dat je vakantie al begint zodra je de trein instapt. Onderweg kan je zorgeloos genieten van het landschap om je heen en kan je je trip op je gemak uitstippelen als je dat nog niet eerder gedaan hebt. Wist je dat je binnen Luxemburg gratis met de trein kan reizen in de 2e klas? Je reist 1e klas voor € 3,-. Vanuit de Randstad zit je in ongeveer 5 uur in hartje Luxemburg met de trein.

Je kunt door Luxemburg reizen met de regionale treinen en bussen van de CFL. Dit is de nationale spoorwegmaatschappij van het groothertogdom. Pak je liever een hogesnelheidstrein of een nachttrein, weet dan dat deze verbonden zijn vanuit Luxemburg met steden in de omliggende landen. Wil je meer informatie kijk dan eens op Interrail-dienstregeling.

Met het vliegtuig naar Luxemburg

Kies je liever voor het vliegtuig dan kan je heel makkelijk online een ticket boeken. Er zijn diverse vliegmaatschappijen die op Luxemburg vliegen. Vanaf Amsterdam duurt een vlucht naar dit leuke land ongeveer 55 minuten. Er gaan een paar vluchten per dag naar Luxemburg toe. Het vliegveld ligt op ongeveer 8 kilometer van de hoofdstad.

De luchthaven bestaat uit twee terminals. Reizigers kunnen via een overdekte verbinding wandelen tussen de terminals. Je kan er geldautomaten en geldwisselkantoren vinden en er zijn enkele duty free winkels, bars en een panoramarestaurant. Er is gratis wifi en in de aankomsthal boek je makkelijk een auto voor het vervolg van de reis als je dit wil of roep een taxi aan die bij de uitgang op je wachten.

Heerlijk fietsen in Luxemburg

Luxemburg kent heel veel fietsroutes en je treft er prachtige fietspaden. Het veelzijdige land kent veel afwisseling als je houdt van een mooie fietstocht. Er is een netwerk van 600 kilometer aan fietspaden en er ligt 500 kilometer aan mountainbikepaden.

Als je de voorkeur geeft aan fietstochtjes van maximaal een dag, of wil je alleen een ontspannend tochtje door de hoofdstad maken, dan kan je overwegen om een fiets ter plekke te huren. In de hoofdstad zitten verschillende verhuurpunten of kan je gebruik maken van de stadsfietsen en voor natuurroutes die je bij Outdoor Centers kan vinden. Over het algemeen leiden de fietsroutes je over verharde paden maar voor avonturiers zijn er ook genoeg bospaden waarop je een stevige mountainbike nodig hebt.

Na een avontuurlijke dag een culinaire afsluiting

Luxemburg is één van de landen die je echt een keer moet bezoeken. Er is voor iedereen genoeg te beleven. Of je nu kiest voor een weekendje weg of voor een week vakantie, je vermaakt je er prima. Overdag zijn er diverse activiteiten waar je je goed mee kan vermaken. Na een dag volop genoten te hebben laat je je ‘s avonds heerlijk culinair verwennen. De Luxemburgse keuken is heel veelzijdig en zeer smaakvol. Drink daarbij een Diekirch of Pinot Blanc en je vakantie is compleet.

woman in black jacket walking on pathway between brown concrete walls during daytime