Trein naar Luxemburg

Luxemburg is een klein landje in het hart van Europa, maar het is een populaire bestemming voor reizigers. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en er zijn veel mooie bezienswaardigheden te zien. Een van de meest populaire manieren om naar Luxemburg te reizen is met de trein. Het is een comfortabele en snelle manier om het land te bereiken.

Treinverbindingen naar Luxemburg

Er zijn directe treinverbindingen naar Luxemburg vanuit veel grote steden in Europa, waaronder Amsterdam, Brussel, Parijs en Berlijn. De reistijd varieert van enkele uren tot een dag, afhankelijk van de vertrekplaats.

In Nederland vertrekken er treinen naar Luxemburg vanuit Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. De treinen worden geëxploiteerd door NS International en Thalys.

Treintickets

Treintickets naar Luxemburg kun je online kopen bij NSinternational.com.  De prijze variëren afhankelijk van de vertrekplaats, de datum van vertrek, het dagdeel, de klas, eventuele korting, aantal keren overstappen en wachttijd, en de trein zelf. Thalys is duurder dan de intercity & stoptrein, maar is ook sneller.

Reistijd Amsterdam – Luxembourg

Signalering Brussels - Luxembourg

Vanuit Amsterdam naar Luxembourg duurt de treinreis 6u 36m met 2x overstappen: IC > Stoptrein > IC. Via Thalys > IC > IC, ook 2x overstappen, duurt de reis  5u 38m. 

Tips voor een treinreis naar Luxemburg

 • Boek je treintickets zo vroeg mogelijk om de beste prijzen te krijgen.
 • Als je een beperkt budget hebt en een langere reis wilt maken, kun je overwegen om een Interrail- of Eurail-pas te kopen. Deze passen geven je onbeperkt reizen met de trein door Europa.
 • Als je veel bagage meeneemt, kun je een zitplaats reserveren. Dit is vooral handig als je in de spits reist.
 • Neem wat snacks en drankjes mee voor onderweg. Het aanbod aan eten en drinken op de trein is vaak beperkt.
 • Vergeet je ID-kaart niet. Als je de Nederlandse nationaliteit hebt en reist naar een land binnen de Europese Unie (EU), dan heb je een geldige ID-kaart nodig. Een paspoort is niet verplicht, maar het is wel aan te raden om een paspoort bij je te hebben als je van plan bent om andere EU-landen te bezoeken.
 • Geniet van het uitzicht! De treinreis door Luxemburg is een mooie ervaring. dus niet de hele tijd op je scherm. 

Met de trein naar Luxemburg: een aanrader

 

Een treinreis naar Luxemburg is een aanrader voor iedereen die het land wil ontdekken. Het is een comfortabele en snelle manier om er te komen, en je kunt onderweg genieten van het mooie landschap. Deze vijf aanzichten zul je zien:

 1. De Rijnvallei: De treinreis door de Rijnvallei is een van de mooiste treinreizen in Europa. Je ziet de rivier de Rijn meanderen door een glooiend landschap met wijngaarden, kastelen en dorpjes.
 2. De Ardennen: De Ardennen zijn een prachtig berggebied in het zuidoosten van België en Luxemburg. Je kunt onderweg genieten van de groene heuvels, de beboste dalen en de pittoreske dorpjes.
 3. Het groothertogdom Luxemburg: Luxemburg is een klein landje, maar het heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Onderweg kun je genieten van de prachtige architectuur, de groene landschappen en de vriendelijke mensen.
 4. De stad Luxemburg: De stad Luxemburg is de hoofdstad van het land. Het is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Je kunt onderweg genieten van de middeleeuwse vestingwerken, de moderne architectuur en de levendige sfeer.
 5. De Moezelvallei: De Moezelvallei is een wijnregio in het noordoosten van Luxemburg. De rivier de Moezel stroomt door het landschap en de heuvels zijn beplant met wijngaarden. Je kunt onderweg genieten van de prachtige natuur en de heerlijke wijnen.

Reisverslag trein naar Luxemburg

Benieuwd hoe de reis er ongeveer uitziet? Deze twee vriendelijke jongens spreken geen Nederlands maar maakte wel een reisverslag van hun reis van NL naar Luxemburg. Scroll door de 30 minuten heen om snel een gevoel te hebben van de treinreis naar Luxemburg: